Tejtermelés növelése

A HYPRED az elmúlt években rengeteg újítást vezetett be. Az új tőgyhigiéniai készítmények mellett számos újfajta terméket is kifejlesztett a szarvasmarha anyagforgalmi megbetegedések kockázatának csökkentésére.
A HyDiet termékcsalád egy takarmányozási programot ad,mely 5 különleges bólusz.

Az AGRO Chomutice Rt. 1996-ban jött létre. Körülbelül 3500 hektáron gazgálkodnak,melyből madjnem 3000 szántó,a többin gyepgazdálkodás folyik.
127 fő dolgozik a cégnél.A növénytermesztés mellett a gazdaság tevékenységében meghatározó az állattenyésztés is, melynek fókuszában a tejelőszarvasmarha-tenyésztés és a sertéstenyésztés áll.
A sertéstenyésztésben 2013-ban kocánként 24,08 hízót állítottak elő,ami 2014 re növekedett 25,04-re.
Szarvasmarha tartásuk célja a tejtermelés,amit 1151 Holstein-fríz biztosít.



Mit vártak a Bolitrace BIOTIN bólusztól?


Ennek a bólusznak a fő alkotóeleme a biotin.A biotin a B-vitaminok csoportjába tartozik, amely a szarvasmarha számára egyik alapvető vitamin.
Számos tanulmány megerősítette,melyek szerint ez hat a szervek növekedésére,fokozza a tejtermelést.
Fontos szerepet játszik a glükóz, a lipidek és a fehérjék szintézisében, vagyis a tejtermelés növekedésében.


A borjak egészségi állapotának javulása


– Tekintettel arra, hogy olyan eredményeket akartunk elérni, amelyek információs erővel bírnak, nem csak a teheneket figyeltük meg, de a borjakat is – emelte ki Kořínková, hozzátéve: „az eredmények értékelésekor a legnagyobb figyelmet a borjak általános életképessége kapta, szopási reflex, születéskori testhőmérséklet, továbbá az első 60 nap tejtermelése. Figyelemmel kísértük még a tejelő tehenek egészségi állapotát az ellés után, összpontosítva a magzatburok-visszamaradásra, lábvégek állapotára, testhőmérsékletre és általában a problémásabb tehenekre. A következő lépésben meg fogjuk figyelni a reprodukciót is." A megfigyelés alatt álló csoportban 56 borjú volt, melyek közül 35 (62,5%) teljesen egészséges volt, a kontrollcsoporthoz képest, ahol a 37 borjúból 14 (37,8%) volt teljesen egészséges.
Ezenkívül figyelték a légúti megbetegedések előfordulását. Azoknál a borjaknál, ahol a tehenek Bolitrace BIOTIN-t kaptak, csupán 19,6%-ban fordult elő a kontrollcsoporthoz képest, ahol is 35,2%-ban jegyeztek fel ilyen betegséget.


A tejtermelés növekedése a Bolitrace BIOTIN bólusz használatával


56 bólusszal kezelt tehenet hasonlítottak össze,37 másikkal,akik nem kaptak belőle.
A különbségek a laktáció különböző szakaszaiban figyelhetők meg. A legnagyob emelkedés a 20. napig volt,átlagban 2,23 kg tej/nap tehenenként.
A 40. napig 1,9 kg-mal növekedett tehenenként,naponta. Ha ezt pénzben fejezzük ki, akkor ez átlagban 14,30 Kč többlet naponta, tejelő tehenenként (a tej kalkulált ára: 7,50 Kč/kg) a kontroll csoporttal szemben.

A befektetés megtérült egyetlen hónap alatt csak a tejből származó bevételből.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Rába Steiger 250

A tulipán hagymáztatása

Juhászkutyák