Biztonságosabb kukoricatermesztés

A Quilt Xcel gombaölő szer és az Ampligo rovarölő szer együttes alkalmazása nagy mértékben képes hozzájárulni ahhoz, hogy a kukoricatermesztés minden körülmények között biztonságosabb és gazdaságosabb legyen.


Quilt Xcel gombaölő szer és az Ampligo rovarölő szer együttes alkalmazása nagymértékben képes hozzájárulni ahhoz, hogy a kukoricatermesztés minden körülmények között biztonságosabb és gazdaságosabb legyen. Quilt Xcel bármely kukoricában használható gombaölő készítmény, amely a szármegnyúlás időszakától a virágzásig használható. Két felszívódó hatóanyagának (azoxistrobin és propikonazol) köszönhetően megfelelő preventív védelmet nyújt a kukorica helmintospóriumos levélfoltossága ellen. Széles spektrumú gombaölő hatásán túl kedvezően befolyásolja a kukorica élettani folyamatait és jelentős mértékben hozzájárul a termés növeléséhez (2.kép), minőségének javulásához.



Quilt Xcel a levélzetbe eljutva biztosítja annak egészségét és javítja a növény vízhasznosítási hatékonyságát, továbbá a szárazságtűrését. A készítmény jelentős zöldítő hatással is rendelkezik, növeli a zöld levélfelületet, ami hatékonyabb nitrogénasszimilációt eredményez. A Quilt Xcel a pozitív élettani hatásainak köszönhetően jelentősen tudja serkenteni a kukorica növekedését is. Hatására erősebb gyökérzet fejlődik, így jobb lesz a növény víz- és tápanyaghasznosítása. A hatékonyabb fotoszintézis következtében erősebb és vastagabb szár fejlődik, mivel a növény kevesebb keményítőt von el a szárból, különösen fontos ez, hisz mindannyian emlékszünk a 2016-os év nyarán az országon végigsöprő viharra, amely sok helyen jelentős szártörést is okozott (3.kép)




Quilt Xcel gombaölő szer tehát kedvező hatást gyakorol a növény egészségi állapotára azáltal, hogy csökkenti a környezeti stressz káros hatásait, segíti a megtermékenyülést.Használata nagyobb, kiteltebb, fajsúlyosabb és - vetőmag előállítás esetén - jobb csírázóképességű szemeket eredményez. A készítmény mérsékli az aszály okozta stressz káros hatásait, ezáltal a növény kondíciójának javításán keresztül közvetve a mikotoxin termelő gombafajok megtelepedésének megakadályozásához is hozzájárulhat.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Rába Steiger 250

A tulipán hagymáztatása

Juhászkutyák