Az új magyar traktor

Nem sok olyan van,hogy a gépek fejlődésére nagyon odafigyel a közvélemény. A Jánoshalmi,magyar tulajdonú Renner Bt. által tervezett traktorok a Dutra alapjain fekszenek.

Felemelő érzés, hogy bebizonyíthattuk, mi mindenre képes saját erejéből a magyar mérnök és szakmunkás! Méltók akartunk lenni a 40-50 évvel ezelőtti elődök munkájához és a Dutra színvonalához, és adni is akartunk valamit a társadalomnak. Mindez egyben figyelmeztetés is a politikának: nem elég szavakban támogatni valamit, de vigyázni is kell ezekre az értékeinkre, mert ezek a szakemberek, ez a tudás nem sokáig lesz már meg, ha nem kapja meg a kellő erkölcsi és anyagi támogatást a saját államától!" – Nyilatkozta Renner Tamás


A Dutra alapjain indult fejlesztés révén a Jánoshalmi alkatrészgyár a Japán Kubota,remek minőségű,kisfogyasztású,kevés karbantartást igénylő,50 és 80 lóerős dízeljével,a mindenhol kedvelt Carraro Drive Tech első hídjával és sebességváltójával szereli a traktorokat. A cél az volt,hogy azoknak a gazdáknak építsenek traktort,akiknek semmi sem indokolja hogy méregdrága,klímával szerelt gépeket vegyenek,üzemeltessenek. " Sokan épp azt szeretnék, hogy általános műveltséggel, gépes jártassággal is karbantarthassák, elháríthassák, javíthassák a kisebb hibákat. A mi traktorunk éppen ilyen: tartós, kis szervizigényű, ára és költségei a kis- és középgazdaságok teherbíró-képességéhez igazítottak. Ezzel együtt az egyes alkatrészek mind-mind minőségű alapanyagból és garantált minőségű munkával készültek " foglalta össze tavaly Renner Tamás.

Azóta már sikerrel tesztelik is a Renner 5044-est. Szántóföldi bevetéseken ellenőrízték működésést. Továbbá szerepet kapott a tárcsázás is (a talajmunkát 32 cm mélységben, kettő ekefejjel, 35 cm fogásszélességben homokos talajon végezték) – a Renner Traktor facebookos fotói szerint.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Rába Steiger 250

A tulipán hagymáztatása

Juhászkutyák